Laddar Evenemang
  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Den långa och osäkra väntan

« Alla Evenemang

2021-09-24 @ 12:00 13:00

Afganistan o Afganska asylsökande

Om afghanska asylsökande i Sverige.

Den senaste tidens omvälvande händelser i Afghanistan har satt strålkastarljuset på ett land i sönderfall. Många tusental människor flyr nu till grannländerna  och många hoppas kunna ta sig vidare till Europa. 

I Sverige finns redan många tusen människor som flytt från Afghanistan. År 2015 sökte cirka 35 000 afghanska medborgare asyl i Sverige. 23 000 registrerades som ensamkommande barn, ytterligare många var barn som kom med sina föräldrar.

Ingrid Eckerman är läkare och grundare av nätverket Stoppa utvisningarna till Afghanistan!  Karin Fridell Anter är ordförande för föreningen Stöttepelaren, som hjälper utsatta flyktingungdomar med mat och SL-kort. De är redaktörer för den stora genomlysningen av svensk asylpolitik sedan 2015: Den onödiga flyktingkrisen  – rättssäkerheten, civilsamhället och flyktingarna 2015-21 (Utkommer på Migra förlag i oktober 2021)

Tillsammans med en ung man som själv kom till Sverige som ensamkommande barn kommer de att berätta om hur de afghanska asylsökande kommit i kläm i asylhanteringen och vad som har hänt med dem sedan 2015.

Karin Fridell Anter, www.explicator.se
Ingrid Eckermann, (@IngridEckerman) | Twitter