Laddar Evenemang
  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Om hedersförtryck, Helén Carlson

« Alla Evenemang

2021-10-15 @ 12:00 13:00

Image by Gerd Altmann from Pixabay

GAPF – Glöm aldrig Pela och Fadime.

Riksorganisationen Glöm Aldrig Pela och Fadime (GAPF) är en politiskt och religiöst obunden, sekulär och ideell förening som arbetar mot hedersrelaterat våld och förtryck. Organisationen har funnits sedan 2001 och vänder sig till alla som är utsatta för eller berörda av hedersrelaterat våld och förtryck.

Helén Carlson, GAPFs t.f. verksamhetschef, kommer till oss på Rotary Stockholm Sergel för att berätta om GAPFs verksamhet och problematiken kring hedersförtryck.

Organisationen grundades år 2001 av Sara Mohammad, under namnet Glöm Aldrig Pela-föreningen. Föreningen bytte namn till det nuvarande, Riksorganisationen GAPF – Glöm aldrig Pela och Fadime – efter mordet på Fadime Sahindal år 2002.

Till en början verkade GAPF enbart i Stor-Stockholmsområdet, men har idag expanderat till nationell nivå där vi varje år genomför tusentals stödinsatser för stödsökande. Förutom att hjälpa de utsatta jobbar vi även med utbildning och opinionsbildning. 

På kansliet i Stockholm är vi idag 7 anställda som tillsammans med volontärer och stödpersoner över hela landet kämpar för ett jämställt samhälle fritt från hedersrelaterat våld och förtryck.

Källa: https://gapf.se/