President 2018-19: Ann O. Andersson

Det är med glädje som jag tackar för förtroendet att ha blivit vald till President i vår Rotary-klubb Stockholm Sergel.

Vi har en härlig klubbanda och tack vare ett stort engagemang hos många av våra medlemmar kan vi glädjas åt att vi i närtid aktivt bidragit till många behjärtansvärda projekt framförallt internationellt där vi har kunnat göra skillnad i länder som Burma, Mali, Indien och nu senast i Egypten. 

Vi var med att starta den Internationella Projektgruppen (IPG), som tack vare ett gott samarbete mellan våra klubbar möjliggör ett bredare och mer långsiktigt stöd i de projekt vi bidrar till och vi har på så vis också kunnat stärka dem genom Global Grants anslag.

På nära håll har vi också en mycket bra samverkan med Livstycket i Tensta.

Just samarbeta och tillsammans ser jag som våra ledord i detta verksamhetsår, med målsättningen att göra mer för behövande och bredda våra insatser och på så vis också stärka vår klubb och ha roligt tillsammans under vägen dit!

Rotary Internationals Världspresident Barry Rassin har som motto: ”Be the inspiration” och det tycker jag är en härlig målsättning att följa. Vi har redan i starten av vårt verksamhetsår ökat antalet aktiva medlemmar i våra kommittéer, aktiverat vårt stöd till Polio Plus i den så viktiga kampen mot Polio.

Som nyhet utser vi månadens klubbmedlem och tackar speciellt för en god insats som är väl värd att lyftas. 

Vi ser också på nya projekt och kommer att inleda ett samarbete med vår vänklubb Hamburg RC Hanse. För att uppleva och delta i Rotarys Världskongress i Hamburg, arrangerar vi en resa dit för våra medlemmar och bjuder gärna in dig som är aktiv i annan Rotaryklubb att göra oss sällskap till detta fantastiska event på nära håll. 

Vi vill gärna dela med oss av vårt engagemang och välkomnar nya medlemmar som vill vara med och bidra till behövande och göra skillnad i vår värld och samtidigt bredda och bygga sitt yrkesnätverk tillsammans med oss.  

I god Sergelanda kryddar vi det med glädje och humor. 

Jag önskar er varmt välkomna till Rotary Stockholm Sergel! 

Ann O Andersson
President Rotary Stockholm Sergel