President 2019-20: Eva Nordwall

Kära Rotary-medlemmar i Stockholm-Sergel!

Det är med stor ära och tacksamhet som jag tar uppdraget som President i Rotary Stockholm-Sergel 2019–20. Många känner mig lite mer andra lite mindre. Det var ju ett tag sen jag höll mitt ego-föredrag, så här kommer en kort presentation av mig som person.

Jag är född i Blekinge, tog studenten i Karlshamn 1966 och påbörjade juridikstudier i Lund samma år. Detta blev kortvarigt, jag ägnade mig bl. a. åt att guida turister i Spanien i stället, och fortsatte ett antal år senare med språkstudier vid Stockholms Universitet, vilket resulterade i en fil.kand. i engelska, spanska och tyska. Därutöver en del studier i svenska, ekonomisk historia och div. ”lösa” kurser. I Stockholm är jag bosatt sen tidigt 70-tal.

Jag blev medlem i Rotary Stockholm-Sergel 2001, när Lena Linn föreslog mig och Inger Nyberg var President. Jag har varit med i programkommittén och internationella kommittén i olika omgångar samt varit District International Service Chair (DISC) i vårt distrikt 2350 i fyra år (2014–17).  RI Convention i Hamburg i år var den 5e världskongressen jag besökte. 

Under mina yrkesverksamma år (fram till ca 2015) har jag haft många varierande uppdrag i det privata näringslivet, bl.a. som informations- och mässansvarig globalt under ett 10-tal år. Från början av 90-talet har jag arbetat med utvecklingsprojekt finansierade av Sida, Världsbanken, Afrikanska Utvecklingsbanken och s.k. Local Governments, då som projektledare och projektsamordnare inom en mängd olika områden (privat företagande, handelskammarutveckling, sjukvård). Jag har varit resident och delvis bott i Tanzania i drygt 15 år och även haft uppdrag i Zambia, Rwanda, Mali och Sudan samt i Sydamerika och Asien.

Jag har varit anställd på WP-System, Boliden Contech, WP International, InDevelop och har haft eget konsultföretag.

Privat älskar jag att vistas i naturen i lugn och ro eller motionera och har ägnat mycken ledig tid åt ridning, som Blå Stjärna på K1 hästar och i olika länder; på Pustan, i Patagonien, i Mongoliet, i Ecuador, i Sahara, i Okavango-deltat med flera platser i världen. Jag har tillbringat många somrar i segelbåt (skepparexamen på 70-talet), sprungit Lidingöloppet och halvmaran och har vandrat i Nepal och Tibet, gått på Inka-leden och bestigit Kilimanjaro och besökt gorillorna i Rwanda.

Numera blir det mest härlig vandring i södra Spanien, yoga, utförsåkning och en hel del golf, allt tillsammans med min livskamrat Björn. Fågelskådning står också på schemat och jag är medlem i the International Fellowship of Bird-watching Rotarians.

Under mina resor i olika länder har det varit fantastiskt att kunna besöka olika Rotary-klubbar, ett ovärderligt nätverk både affärsmässigt och socialt.

Jag ser mycket fram emot det nya Rotary-året för att tillsammans med er få leda klubben framåt under mottot – Rotary förenar världen.

Eva Nordwall (Wenström)
Rotary Stockholm-Sergel 
2019-20 President 
2018-19 International Committee Chair
2013-18 District International Service Chair (DISC) D2350
2008-14  International Committee Chair

Inkommande President Eva Wenström