Fynd i klubbens arkivskåp på Odd Fellow

Kära vänner i Stockholm-Sergel Rotaryklubb!

Som tidigare meddelats gjorde vi några trevliga fynd vid arkivrensning i klubbens arkivskåp på Odd Fellow!

Bland annat Silvertärna av Göran Johansson: 

Tavlan mäter med ram 32 x 41 cm, utan ram 28 x 36. Olja/akryl. Av baksidestexten att döma har den varit utställd på Galleri Edvard, Siggesta Gård. Den är i gott skick, något lös spänd.

Det visar sig att klubben fick Silvertärnan som gåva när konstnären Göran Johansson var och presenterade en bok som heter ”Ängskärs Arkipelag” där många av hans alster finns med. Boken är utgiven 2003 så vi bör ha fått Silvertärnan 2003 eller 2004. 

På baksidan av tavlan står:

”Göran Johansson född 1941 har arbetat med fartyg och varvsverksamhet från 1957. Sjöfart och skärgårdsintresse är något som går igen i motiven. Har deltagit i en del utställningar samt egen utställning på Sjöhistoriska museet Stockholm.”

Vi har låtit värdera tavlan på Stockholms Auktionsverk, där de föreslår ett utropspris på 1 500 kr. De har sålt några liknande tavlor av Göran Johansson för upp till 2 500 kr, men också för lägre.

Utropspris 1 500 Kr. 

Hela beloppet kommer att gå till vår satsning just nu Rotary Youth Exchange/RYE, eller: Du som köper kan också få välja ett annat projekt inom Rotary, t ex Utrota Polio, Årliga fonden, om du hellre skulle vilja prioritera det!

Lämna ditt pris till Eva Nordwall, så kan hon vidarebefordra till berörda!. Utropspris 1500:-, lägsta bud 1000:- !

Auktionen pågår februari ut och slutpris och ”vinnare” meddelas den 1 mars!

Unikt tillfälle för en god sak!!

Auktionen avslutas den 29 februari! Börja buda redan nu!

Silvertärna av Göran Johansson