Trevlig Påsk 2020!

Trevlig Påsk önskar jag er alla i Stockholm-Sergel Rotaryklubb!!

Sällan har vi väl upplevt en så stilla vecka som denna! Jag hoppas ni alla mår bra.

Jag skulle vilja återknyta till kungens tal i söndags. Kung Carl XVI Gustaf är den svenska rotaryrörelsens beskyddare. Han nämnde ju att sällan har den stilla veckan varit så stilla. Men för många är det också precis tvärtom. Sällan har vi haft så mycket anledning till oro; för egen och de närmastes hälsa, för arbete och hur man ska klara framtiden om detta tillstånd fortsätter under lång tid. 

Vi har alla olika förutsättningar när något oväntat händer. Som rotarian vet jag att du är beredd att hjälpa andra när du kan och också beredd att be om hjälp! 

I Stockholm-Sergel Rk har vi inte startat något nytt projekt med anledning av corona-viruset, men den som känner för detta är självklart mycket välkommen med idéer som vi kan följa upp.

Vad händer nu i klubben! Ta gärna en titt då och då på vår hemsida, som vi försöker hålla uppdaterad, främst genom Henrys förnämliga insats.  https://stockholm-sergel.se/. Att fysiska lunchmöten ställs in betyder inte att vi ställer in vår verksamhet. Ett stort tack till Per, som fått kontakta alla föredragshållare på nytt.

Roger Neckelius valdes förra fredagen via extra årsmöte på mail till inkommande president (IP) Rotary-året 2020/21, vilket innebär att han kommer att efterträda Robert Keller, som enligt tidigare val blir president efter mig nu i juli 2020.

Jag kan också meddela att det pågår försök att få till virtuella lunchmöten. Det första skulle kunna bli redan den 17 april, där Roger kan berätta om erfarenheter från sitt arbete i Japan. Vi återkommer till detta så snart vi vet mera.

Therése har intervjuats i P4, se inlägget på Facebook. Ville försöker få till stånd avtal för klubbens arkivering hos Stadsarkivet. 

Vi har haft vårt första virtuella styrelsemöte, ett testmöte den 31 mars, och nästa styrelsemöte den 27 april är också planerat att hållas via Zoom.

Det är också via Zoom som distriktet kommer att hålla PETS och Vårstämma den 25 april. 

Kan det finnas något bra med denna pandemi? Nej, det tror jag inte, men det kan komma en hel del bra saker ut ur det, både i smått och stort! Vi får anledning att tänka om, testa nya saker och kanske också omvärdera många saker! Vad är viktigt i livet och vad kan vi leva utan?

Jag sitter idag tisdag i stilla veckan i karantän dag 24 i Spanien. Jag är otroligt tacksam för att myndigheterna vidtagit dessa försiktighetsåtgärder. Vi får gå ut handla mat (en åt gången) och mat finns. Vi har tillräckligt med plats ute och inne, så vi känner oss inte instängda. 

Påsken och Heliga veckan/Semana Santa är spanjorernas utan tvekan största högtid! Man förbereder sig minutiöst hela året för att vara med i de stora påskprocessionerna. I år blir det inga, alla måste hålla sig hemma och det är bara att gilla läget.

Jag skickar med ett par bilder från Semana Santa i Malaga 2019, när vi satt ”på första parkett” och njöt av tapas och vin och fick var med om detta skådespel på gatan! I år håller vi oss hemmavid. Gör det ni också, så hoppas jag att vi snart ses virtuellt och även på riktigt inom en inte allt för avlägsen framtid.

Eva Nordwall
Stockholm-Sergel Rotaryklubb 
2019-20 President