Rotary Club Minsk, Belarus

Stockholm-Sergel Rotaryklubb hjälper Rotary Club Minsk, Belarus (Vitryssland)!

Extracorporeal Life Support (ECLS) in Children

ECMO (Extra Corporeal Membrane Oxygenation)

Vi kan glädjande nog meddela att vi kommer att kunna hjälpa Rotary Club Minsk gällande deras förfrågan om uppehälle för två läkare från Belarus. 

Med anledning av Covid-19 har dock Karolinska Universitetssjukhuset tvingats skjuta upp vistelsen som var inplanerad från 2020-03-20 till 2020-04-04.

Vi avvaktar nu nytt besked om när besöket kommer att ske.

Läkarna, Dmitry Bogushevich och Anatonina Firsova, kommer för en 2-veckors praktikplats till ECMO-centret på Karolinska Universitetssjukhuset i Solna. 

De får boende hos Ville Höök och därutöver kommer Gustav Rudbergs Fond att ge ett bidrag på 6000:- SEK för att underlätta deras vistelse här.

Förfrågan kom från Rotary Club Minsk, Belarus, en klubb som grundades 1994 – rotary.by

Sedan mer än 15 år har de ett projekt som syftar till att hjälpa sjukhuset The Children’s Surgery National Applied Research Hospital, i synnerhet avdelningen för hjärtkirurgi för barn. 

Vi ser fram mot att det åter ska bli fritt fram att resa och att alla kan återgå till normalläge så att vi kan välkomna våra gäster från Belarus!

Stort tack till alla er som snabbt engagerade er och hjälpte till i detta ärende! Ännu ett bevis på vår fina Rotary-anda i klubben! ”Service above self”. 

The Children's Surgery National Applied Research Hospital